• 28
  • dec.

Cine are bătrâni, să aibă grijă de ei. Acasă.

ACASĂ este locul în care omul se simte cel mai bine, „să te simți ca acasă!” ajungând unul dintre cele mai folosite slogane, una dintre cele mai cunoscute și mai dragi urări. Odată cu înaintarea în vârstă, „acasă” devine și mai necesar și mai puternic, precum rădăcinile unui copac cresc, se întind și se întăresc pe măsură ce trece și se împuținează timpul.

Iată de ce, bătrânețile se poartă cel mai bine acasă, locul în care își au rădăcinile nu doar seniorii, dar și juniorii, copiii-adulți și, adesea, nepoții bătrânilor noștri dragi. A îmbătrâni acasă înseamnă a-ți prețui viața și trecutul, a-ți menține demnitatea și vitalitatea, a-ți conserva și cultiva spiritul, tradițiile, amintirile, personalitatea. Ceea ce ești.

Seniorii unei familii sunt, chiar și la vârste înaintate, repere și izvoare de viață, modele care merită prețuite și îngrijite cu toată dragostea. Când cei de care ai depins o bună și decisivă parte a vieții ajung să depindă de tine, nimic nu e de neglijat pentru îngrijirea lor. Iar prima condiție de luat în considerare este una dovedită științific: oamenii trăiesc, se vindecă și se împacă cel mai bine acasă!

Îngrijirea la domiciliu, ACASĂ, este, de departe, cea mai sigură și mai confortabilă cale de a-ți exprima dragostea și respectul față de seniorii familiei tale, față de cei dragi ajunși la nevoință. Așadar, prima opțiune a oricărei familii responsabile ajunsă într-o astfel de situație trebuie să fie aceasta: asigurarea îngrijirii necesare celor vârstnici la domiciliul lor, acasă.

A doua, în ordine (și tot de dragul lor), este opțiunea pentru o companie cu experiență, cu bună reputație în domeniu și cu o gamă largă de servicii și facilități, care să vină în întâmpinarea nevoilor și dorințelor celor dragi, fără să le afecteze demnitatea și libertatea.

Îngrijirea personalizată, la domiciliu, promovează, dincolo de serviciile sale directe, vindecarea sufletească și trupească, putând reduce semnificativ atât costurile, cât și riscurile unor îngrijiri instituționalizate sau de urgență.

E de la sine înțeles că, date fiind toate aceste griji și priorități, nu este deloc ușor de găsit agenția sau compania cea mai potrivită. Tocmai de aceea, înainte de orice, HomeCareServices oferă consultanță în urma unor interviuri tip anamneză, astfel încât, dacă vă scapă vreo întrebare esențială, să fim noi pregătiți cu toate întrebările de rigoare pentru a putea găsi formula cea mai potrivită celor care au nevoie de îngrijire la domiciliu. În felul acesta, dar nu numai, vă stăm la dispoziție pentru a putea evalua cât mai bine compania noastră, echipa și serviciile pe care le punem la dispoziția clienților și pacienților noștri. E o primă etapă, de intervievare reciprocă, pentru a putea construi încrederea de care are nevoie pacientul și familia sa pentru o îngrijire cât mai sigură și mai potrivită.

Aici trebuie avute în vedere punctele esențiale în care se articulează profilul companiei și oferta sa, cum sunt exprimate valorile sale, cum se raportează la întreaga familie a seniorului care trebuie îngrijit și dacă aceasta este sau nu parte a planului de îngrijire, nivelul de pregătire și de afectivitate a echipei de îngrijitori, stimulentele companiei pentru a asigura o îngrijire de înaltă calitate, reputația și experiența furnizorului, putând afla chiar despre cum au abordat cele mai mari provocări ale activității lor anterioare, tipul și numărul serviciilor puse la dispoziție și, nu în ultimul rând, aspectele legale, inclusiv în ceea ce privește confidențialitatea, și, desigur, financiare ale unui eventual contract.

Așa și numai așa, ne asigurăm, din nou reciproc, că tot ceea ce le oferim bătrânilor noștri dragi se integrează perfect în ceea ce denumim cu atâta candoare și nostalgie „acasă”. Pentru că, parafrazând un vechi proverb, „cine are bătrâni, să aibă mare grijă de ei”. ACASĂ.