• 15
  • feb.

Valentine’s Senior Day

Dacă luna ianuarie e luna planurilor de viitor pentru anul ce abia a început, luna februarie e luna iubirii. Femei și bărbați de toate vârstele așteaptă și se pregătesc pentru Valentine’s Day, ziua în care pot da o notă festivă dragostei ce-i leagă. Căutarea cadourilor, anticiparea momentelor, febra așteptării surprizelor fac din luna februarie luna fericirii de-a fi împreună.

Valentine’s Day e ziua în care ne concentrăm atenția pe gusturile si dorințele persoanei iubite. Felul favorit de mâncare, vinul favorit, melodia ce ne-a unit – toate sunt mici amănunte ce capătă în această zi valența unei declarații pasionale de iubire. Valentine’s Day e ziua în care construim amintiri ce astăzi ne aduc împlinirea și mâine vor fi hrană pentru suflet.

Nu, însă, pentru toată lumea. Imediat lângă noi fericirea noastră poate contrasta cu tristețea altora. Mulți dintre bătrânii noștri dragi au petrecut o viață și o dragoste unică alături de omul iubit. Și, în timp ce copiii si nepoții lor se pregătesc, fac planuri si visează, amintirile bătrânilor încep să prindă viață. Primul sărut, fiorul primei atingeri. Amintirea răsăritului în căldura îmbrățișării, căderea nopții în brațele lui. Surâsul partenerului, ticurile lui dragi. Modul tandru în care se alintau. Și atunci dorul, dorul după iubirea trecută țâșnește intens si dureros, lăsând mână liberă singurătății să macine lent sufletul.

Home Care Services aduce lumina și bucuria în această zi seniorilor noștri

Căci dacă beteșugurile trupului pot fi ameliorate de cuceririle medicinei moderne, dacă nevoile zilnice pot fi asigurate de oamenii noștri ce-i îngrijesc cu devotament, rănile sufletului pot fi vindecate doar cu înțelegere si prietenie.

Cu foarte puțin poți face foarte mult.

Atunci când ai cui povesti momentele de fericire din trecut, când tradițiile acestei zile pot fi reînviate cu o floare ce aduce parfumul trecutului, cu un cântec special al vechii iubiri, cu felul de mâncare favorit al celui atât de regretat, atunci când sufletul la suflet trage și bucuria și tristețea amintirilor sunt primite și împărtășite, omul uită de singurătate, regăsește armonia dăruită odată de Dumnezeu și o transmite mai departe, către viețile celor ce le sunt aproape. Căci în aceeași măsură în care oamenii noștri oferă alinare și bucurie, primesc și ei în schimb dovada zâmbitoare a fericirii.