• 25
  • feb.

Vine, Vine Primăvara!

Ca niciodată, deși e abia februarie, primăvara deja se face simțită. Vremea e tot mai caldă, primii muguri au răsărit pe crengile copacilor, un freamăt de nerăbdare a cuprins orașul. Restaurantele încep să scoată mesele pe terase, în aer se aud tot mai des hohote de râs. Parcurile sunt din nou pline de copii, bicicliști, căței și tineri îndrăgostiți. Soarele și mirosul inconfundabil al primăverii își fac auzită chemarea și, veseli, oamenii o urmează.

Chiar dacă nu mai pot face lungi plimbări, chiar dacă freamătul și nerăbdarea orașului e mai mult un spectacol decât un mod de viață, bătrânii noștri simt și ei chemarea naturii. Și e cu atât mai important să-i dea urmare, cu cât mișcarea, aerul curat și căldura soarelui sunt cele mai bune și mai vechi întăritoare. O după amiază liniștită la soare pe malul lacului în parc este deseori la fel de eficientă ca un pumn de pastile.

Înaintarea în vârstă nu trebuie sa însemne izolare. Ca noi toți, și bătrânii noștri dragi vor să-și umple sufletul de bucurie, să împărtășească între ei și cu noi bucuria renașterii naturii și a unui nou început. Iar pentru cei care nu se mai pot deplasa, însuși spectacolul orașului și al primăverii văzut de la fereastră le aduce bucurie și putere.

Oamenii în vârstă știu să prețuiască frumusețea unei zile de primăvară. Așa cum căldura soarelui le alungă durerile, tot așa mirosul florilor, verdeața copacilor și bucuria oamenilor le încălzește inima. Ei au învățat deja că fericirea e formată din lucruri mici și viața e o continuă minune. Ei cunosc și se bucură de minunea fiecărui copac înflorit, a fiecărui fir de iarbă răsărit, și, la fiecare pas, cu fiecare zâmbet se opresc să simtă pulsul vieții din jur, să fie parte integrantă din orasșl peste care a sosit primăvara.

Un studiu al Universității din Frankfurt arată cât de important este pentru cei vârstnici să fie în continuare parte activă la viața cartierului în care locuiesc. Atenți la fiecare schimbare, la curent cu tot ce se întâmplă în universul imediat, ei sunt poate cei mai realiști critici ai timpurilor moderne, căci cunosc mult prea bine oamenii și nevoile lor. Și fiecare plimbare, fiecare drum la piață, în parc sau pur și simplu în fața casei este pentru ei nu numai revigoratoare pentru trup, ci și pentru suflet, căci alungă demonii singurătății și îi atrage în mirajul veșnic schimbător al vieții.

Afară e frumos și natura înflorește. În orașul lor, în cartierul lor, în casa lor este cald și bine. Îngrijiți și răsfățați, bătrânii noștri se pot bucura de soarele, florile și evenimentele fiecarei zi. Căci magia primăverii la Home Care Services tocmai în asta constă: bătrânii noștri dragi nu sunt niciodată singuri sau neajutorați. Afară sau în casă, ei primesc primăvara într-o minunată grădină, o grădină în care parfumul primăverii învăluie dragostea lor de viață și dragostea noastră pentru ei.